AFMM @ FREE ZONE (Zonë e Lirë)

Posted in AFMMTV with tags , , , , , , , , , , , , , , , on 13/06/2009 by afmmnews
Advertisements

FREE AFMM

Posted in AFMMTV on 12/06/2009 by afmmnews

The fence removal, by students, lectors, artists, and the original land owners….

No comment 110609 TCH & Government AGGRESSION vs AFMM part three

Posted in AFMMTV on 11/06/2009 by afmmnews

Stay tuned for more, tomorrow………

No comment 110609 TCH & Government AGGRESSION vs AFMM part two

Posted in AFMMTV on 11/06/2009 by afmmnews

Part three coming shortly… Stay tuned….

No comment video from todays TCH and Government aggression vs AFMM

Posted in AFMMTV on 11/06/2009 by afmmnews

Dear friends and partners,
In continuation of yesterday’s events at Marubi Film & Multimedia Academy, today, June 11th, the brutality and violence has escalated. Top Channel escorted by Jory Security, Albafilm private police, broke in the fenced territory of Marubi Academy with the intent to dig a trench and built a wall. As mentioned in yesterday’s announcement this wall would finally cut access to all the premises of the Academy, thus making impossible further continuation of studies and production in this film and multimedia school.
Rector Kujtim Çashku was brutally treated and some of the professors and students were seriously beaten up and suffer injuries.
The State Police was present but did not intervene, in this case of general non assistance to somebody in danger.

With all the students, teachers, artists and supporters we’ re resisting to this occult events we are inflicted from Top Channel and the Albanian Governments (local and central), from now 113 days.

AFMM News

AFMM under attack

Posted in NEWS on 10/06/2009 by afmmnews

Google Earth

Today, early in the morning, June 10th, 2009, Top Channel personnel escorted by Jory Security, Albafilm private police, entered the fenced territory of Marubi Academy to built a wall.
This wall would finally cut all access to the premises of the Academy, thus making impossible further continuation of studies and production in this film and multimedia school.
Top Channel did not present any legal papers, specifically mentioning Marubi at its borders.
Violence continue against AFMM, just two weeks before general elections.

With all the students, teachers, artists and supporters we’ re resisting to this occult events we are inflicted from now 112 days.

Një Kërkesë për Anën Emocionale të Europës

Posted in NEWS on 09/06/2009 by afmmnews

Grupi i ekspertëve (Think Tank) të EFA “Imazhi i Europës” me Presidentin e EU Barosso, rezultoi me një thirrje të kineastëve për edukimin e filmit në shkolla.

090528_Filmsch.Baroso.674

Front row (from left to right): Volker Schlöndorff, Labina Mitevska, Marjane Satrapi, José

Manuel Barroso, Agnieszka Holland, Dieter Gorny. Second row: Michael Schmid-Ospach,

Constantin Costa-Gavras, István Szabó, Johanna ter Steege, Wim Wenders, Albert Solé.

Third row: Peter Cowie, Kujtim Çashku, and Ademir Kenovic. In the back: Thomas Høeg,

Barbara Gessler, Fernando Trueba, Marion Döring, Søren Høy, and Michael Althen.

(Picture: Peter Wieler)

Njëzet krijues lider nga fushat e regjisë, skenarit, aktrimit, produksionit, distribucionit dhe edukimit, u takuan me José Mannuel Barosso, President i Komisionit Europian, për të shkëmbyer këndvështrimet e tyre mbi impaktin që imazhet dhe kinemaja kanë mbi identitetin e Europës dhe mënyrën se si Europianët identifikohen me kontinentin e tyre mëmë.
Presidenti, i cili ndoqi ftesën e Akademisë për ta marrë takimin nën Patronazhin e tij, u shpreh se Unioni Europian shpesh shihet nga qytetarët e tij si ”bashkim kryesisht ekonomik”, dhe deklaroi se: “Ne duhet të përqëndrohemi më shumë në anën emocionale të Europës”.

Takimi u vendos në dritaren e grupit të ekspertëve (think tank) Imazhi i Europës, organizuar nga Akademia Europiane e Filmit, në Metropolisin Ruhr të Gjermanisë, Kryeqytet i Kulturës Europiane 2010, me mbështetjen e Fondacionit të Filmit North Rhine-Westphalia dhe RUHR.2010.

Me ftesën e Wim Wenders and Volker Schlöndorff, pjesmarrësit diskutuan mbi shumë tema si dëmi i vazhdueshëm që vjen nga pirateria dhe problemet e distribucionit jashtë vendit të origjinës së një filmi. Siç Wim Wenders shprehu: “ Është një kinema e re nga një gjeneratë e re dhe optimiste, e cila lëviz lirshëm përmes kontinetit pa kufij. Vetëm se filmat e tyre brilantë nuk udhëtojnë po aq sa kineastët e tyre”

Në mënyrë unanime u ra dakort se filmi mund të luajë një rol të pamatë, në mënyrën e mardhënjeve Europianëve me kontinentin e tyre dhe se një sensibilitet për kultura e vënde të tjera mban gjallë shpirtin e diversitetit, si dhe krijon një vlerësim mbi pasurinë e kulturës Europiane. Siç Volker Schlöndorf nënvizoi, është koha “të konsiderojmë një tjetër lingua franca, gjuhën e imazheve”.

Diskutimet i drejtuan pjesëmarrësit t’i bëjnë thirrje vëndeve anëtare të Unionit Europian që të përfshijnë filmin, ashtu si literaturën, në kurrikulat e shkollave e tu mësohet studentëve që jetojnë në një botë të dominuar nga imazhe, duke nisur që nga shkolla fillore e më tej, mbi gramatikën e imazheve në lëvizje po siç mësojnë gramatikën e fjalës së shkruar.

Pjesëmarrësit e Grupit të Ekspertëve EFA, ku përfshiheshin Costantin Costas Gavras (France, MISSING, AMEN), Agniezska Holland (Poland, EUROPA EUROPA), Marjane Satrapi (Iran/France PERSEPOLIS), Istvàn Szàbo (Hungary, MEPHISTO, COLONEL REDL) and Fernando Trueba (Spain, BELLE EPOQUE, LA NINA DE TUS OJOS) i ofruan Komisionit Europian ndihmën e tyre në formësimin e së ardhmes së Kinematografisë Europiane si pjesë e identitetit Europian.
Pjesëmarrësit do të shërbejnë si ambasadorë në vendet e tyre, për të shpërndarë përmbajtjen dhe rezultatet e këtij takimi.

Wim Wenders dhe Volker Schlöndorff deklaruan se Akademia Europiane e Filmit është gati të marrë përsipër një rol më madhor duke kontribuar në zhvillimin e një Programi pan-Europian për edukimin filmik dhe duke eksploruar rrugë dhe mjete të tjera që mund të ndihmojnë në formësimine e “ Anës Emocionale të Europës”.

Berlin & Esen 9 Qershor 2009

THINK TANK (grupi i ekspertëve) THE IMAGE OF EUROPE

Pjesëmarrës:

Michael Althen, kritik filmi /regjizor/shkrimtar, Gjermani
José Manuel Barroso, President i Komisionit Europian
Kujtim Çashku, regjizor / rektor i Shkollës së Filmit & Multimedias Marubi, Shqipëri
Constantin Costa-Gavras, regjizor, Francë
Peter Cowie, historian filmi , Britani e Madhe
Marion Döring, Drejtoreshë e European Film Academy
Barbara Gessler, Komiteti Ekonomik e Social Europian
Dieter Gorny, Drejtor Artistik “Creative Economy” RUHR.2010, Gjermani
Thomas Høegh, CEO Arts Alliance Media / Lovefilm, Britani e Madhe
Agnieszka Holland, regjizore, Poloni
Søren Høy, rektor, European Film College, Denmark
Ademir Kenovic, regjizor / producent, Bosnja & Hercegovina
Labina Mitevska, aktore/producente, IRY Macedonia
Marjane Satrapi, regjizore, Francë
Volker Schlöndorff, regjizor, anëtar i Bordit të EFA, Gjermani
Michael Schmid-Ospach, CEO Fondacioni i Filmit Nordrhein-Westfalen, Gjermani
Albert Solé, regjozor filmi dokumentar, Spanjë
Johanna ter Steege, aktore, Hollandë
Istvàn Szàbo, regjizor, Hungari
Fernando Trueba, regjizor/producent, Spanjë
Wim Wenders, regjizor ,President i European Film Academy, Gjermani

Mbështetur nga:

EFA Support logos